E- Bloggar

hejhej, Idag är det en till kväll hemma, men idag är också Josefin här:)
Jag snacka lite med Clara och dom i telefon, och det skulle tydligen vara någon halloween fest som dom kanske skulle dra på. Ja man kan ju säga att jag är väldigt fest sugen. Men nästa helg då ska det fan festas mycket!
Om 5 minuter börjar en film på 4an, den heter typ "3 systrar och en mamma" tror jag. Så därför ska jag hoppa ner i soffan nu.
Have a good night and enjoy the last day of the holiday!


Hedda-

Nu sticker jag ner till min mor för att gå igenom min garderob , sen drar vi antagligen in till stan för att köpa det som saknas. Jag berättar om min fredagskväll senare, pusss

Bästa låten



Emilia- är på Ekerö

Nu är det Fredag igen, och jag måste bara säga att det har varit ett sjukt segt lov.
Nu har jag haft tandställningen i ungefär 3 dagar och jag har faktist ganska ont, igår levde jag på chips, det ända jag kan äta utan att det gör så himla ont. Men när jag åt chips så ramlade en plopp som satt längst in på min tandställning av. Men ska dit på Onsdag och sätta dit den igen.
Nu är jag iallafall på Ekerö. Och jag ska vara här hela helgen. Imorgon kommer min halvhalvsyster Josefin hit och så ska vi ha en mysig dag, och sen sover hon hos oss. Om ni undrar så är hon bara ett år yngre än mig. Så hon är rolig att umgås med, men vi träffas så sällan tyvärr..

Ha en rolig fredag allesammans!


Hedda-

KOm hem precis efter en dag på stan. Var först med Vickan och kollade i lite affärer och sen ndrog jag till östermalmshallen och åt sen lunch/tidig middag med pappa och Gustav. Sen på vägen hem hittade jag lite grejer jag ska köpa också. Nu ska jag träffa Vickan strax men först måste jag få tag på Rebecca.
Ha en bra fredagskväll, pussss

Hedda- Träning nästa

Igår kväll gick jag och Emilia och hyrde The proposal, den var galet rolig. Ni måste verklige se den. Jag och Emilia dog seriöst av garv. Sen sov hon hos mig och nu gick hon hem för ett tag sedan. Men nu ska jag dra mig in mot stan för ett träningspass. Efter det ska jag träffa Vickan. Men vi hörs ikväll, pusss


Hedda- livet förändras, människor förändras

Hahah jag kom precis på att vid nästan varje inlägg så sitter jag och kollar  på tv, Hehe ja och samma sak nu. Det är Las vegas som är en gammal favorit på 5an. Haha eller gammal ocg gammal, det är ju typ nya avsnitt men jag såg det alltid typ i 5an och 6an så för mig är dte gammalt :P

Okej yeye skitsamma, idag har jag varit med Emilia och tagit det lugnt. Ja ungefär som vi har gjort hela den här veckan:P Det blev inget av det som jag och Clara skulle göra idag så det får bli någon annan dag.
Nu väntar jag på att nån ska komma hem men ingen kommer :0  Jag är ganska hungrig men jaja dem kommer nog snart, förhoppningsvis med mat :)

 
Hittade dem här bilderna som är tagna för typ prick ett år sedan :) Ganska roligt att kolla tillbaks på gamla bilder :)


hedda-god morgon

Goood morning, nu vaknade jag för ett tag sedan och ska snart dra ner till min mor. Clara och Emilia kommer dit också och så får vi ser vad vi gör idag. Tar det lugnt antagligen och jag och Clara ska fixa lite grejer men ni får se senare vad det blev, ha en bra dag, pusssss

Hedda- myskväll med tjejerna

Jag kom hem för ett tag sen och sitter och ser på sex and the city. Ikväll var jag, Clara och Vikku först och käkade på Fridays och sen satte vi oss på Kofi med Emilia som var superfin i sin tandställning.
Men nu ska jag se på satc ett tag till och sen gå och lägga mig, sov gott.

E- TANDSTÄLLNING

Ja nu har jag satt in min tandställning, och det var inte så hemskt som jag kanske hade trott. Här är 2 bilder.


Stängd mun.


Haha föröskte visa tandställnngen på ett bra sätt.. men jag lyckades inte.

Ska dra in till Fridays nu och träffa dom andra. Puss

Hedda- sticker nu

Hellu, nu sticker jag in till stan med Vickan. Ska bla kolla på ett par skor. Ikväll ska vi också träffa Emilia och Clara för en mysig middag på fridays.


Thats me today,
Stickad, "trasig" tröja från zara

Hedda- Hår

Jag mnåste göra något åt mitt hår. Just nu ser det bara förjävligt ut. Grov utväxt och blonda toppar. Men anledningen till att jag inte sticker till frissan är att jag inte vet vad jag vill göra.
Vill jag göra lite mer guldblont med olika färger på slingorna, eller vill jag bara fylla i så att det blir lika blont som förut. Jag funderade till och med i några minuter på att göra en ljusbrun färg. Typ kenzas gamla.


Jaja snart måste jag iallafall bestämma mig,

Hedda- idag händer det nåt stort

Godmorgon, nu har jag precis duschat och sitter framför tvn. Igår kväll var vickan hä rhela kvällen och vi såg på tv och när hon gick typ 11 somnade jag verkligen direkt. Hhaha vi har nog aldrig varit så trötta.
Ni undrar nog säkert nu vad det är för stort som händer idag. Och det är att Emilia ska få tandställning !!!!!!!!!!!
Kl 1 så kommer hon sätta sig i tandläkarstolen och få munnen utdragen åt sidorna som en liten clown och så när hongår ut därifrån så har hon en fin liten tågräls :)
Men visst så kommer hon vara fin i det ? ;)

Nu ska jag käka frulle, ha det bra, pusss

Hedda- lugn kväll

Jag och vickan sitter fortfarande och ser på oth. Vi väntar på att padre ska komma hem så att vi kan gå och köpa sushi. Vi får se om vi är hemma ikväll eller om vi drar till Emilia, jag vet faktiskt inte. Men det blir en lugn kväll iallafall, ha det bra. Pusss

Hedda- one tree hill

Tjena, nu sitter jag, Viktoria och Clara hos mig och har precis satt på oth boxen. Vi tänkte ha en lugn kväll ikväll så det ska bli ganska skönt.


Hahah söta

Emilia skriver

Godmorgon!
jag,Hedda, Clara,Viktoria och Tinna sov hemma hos Hedda inatt.
Ja vad ska man säga om kvällen igår.. Jo den var händelserik. Vi träffade lite folk från skolan igår. Det var trevligt. Idag ska vi nog bara ta det lugnt, Vi ska väl snart sätta på "Sex and the city" filmen. Ikväll ska vi alla ta det lugnt hemma.
Imorgon ska jag få TANDSTÄLLNING!! omg är jätte nervös. I ett helt år! Efter jag har fått tandställningen ska jag och Clara åka och städa på hennes pappas jobb, så tjänar vi en slant var:)


Tittar på satc. Mysigt!


E- Drar nu

Ska börja dra mig hem till Hedda nu, sen ska vi möta upp Viktoria och Clara. Och vi ska in till stan och titta runt lite i affärer och ta en fika. bra första dag på höstlovet.

Nyvaken



Fixat mig



Det här har jag på mig





Så nu är jag klar! kramar

E- mörkrädd

Min största rädsla just nu när det börjar bli vinter och mörkare på kvällarna är att gå själv ute på gatorna. tex. när jag är hemma hos mamma och har varit ute sent på kvällen och sen ska hem. Ni som känner mig och vet hur den vägen är,  den är helt öde och den är mörk, Väldigt scarry!
Iallafall så är jag sjukt rädd för den vägen, så det har ibland hindrat mig att gå ut på kvällarna. Som igår när clara,Hedda och Viktoria skulle träffas på Fridhemsplan så frågade dom mig om jag ville komma, för det första så var jag väldigt trött och orkade inte gå ut, men det andra som hindrade mig var att gå ute själv när det är så mörkt och öde. Jag går alltid och tittar om det är någon bakom mig. Jag har inte heller några pengar på mobilen just nu så jag kan inte ringa eller smsa någon. Så om jag ska vara helt ärlig så brukar jag låtsas prata i telefon.
Men att mörkret ska hindra mig från att gå ut på kvällarna är rätt så sjukt. Fast jag jagar upp mig själv hela tiden.
Jag får börja vänja mig vid mörkret, det är ju ändå några månader kvar tills det börjar ljusna igen.

Emilia- Godmorgon

Good morning!
Min natt har bestått av mardrömmar. Så jag vaknade och var livrädd.
Igår kväll drog jag inte ut , jag orkade inte eftersom att klockan då var runt halv 10 och jag pallade inte fixa iordning mig+ att amelia typ skulle dra från den. Men sen undrade Clara och dom andra om jag vill följa med dom ut på en promenad, men jag var så seg igår så jag tog en hemma kväll. Precis som jag har haft hela helgen..
Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, jag ska ringa och väcka dom andra snart, men klockan är ju bra halv 11 så dom får sova ett tag till. Sen kanske vi åker in och tar en fika inne i stan. Mysigt mysigt!


Titta så brun man var i Italien.

Emilia-

Hej på er ! :)
Sitter här hemma och gör ingenting, ska kanske dra på fest i solna, Amelia visste någon där :) Annars ska jag bara ta det lugnt hemma ikväll. Idag var vi på bio och såg " Allt för min syster", den var hur sorlig som helst, man grät i hela filmen. Så om du gillar att gråta så ska du se den.

Här är trailern


Emilia- Hemmakväll

Tjoo! Ikväll blir det hemmakväll, det var sjujkt längesen jag hade det. Pratade precis med Viktoria i telefon och hon kommer hit snart, vi ska väl se på blogawards eller nått . Och så har jag lyckats få vara barnvakt åt syskonen, så nu har jag lite mer pengar till Höstlovet.
Idag har jag tittat på tapeter till mitt rum hemma hos pappa, och jag lyckades hitta en fin, och sen åkte jag och fikade med pappa och Jennie, så det har varit en jätte skön dag.
Juste Clara sov hos mig inatt. Och vi sov till Halv 12. Det var hur skönt som helst!

Ska titta på Tv nu . puss på er!





Hedda- Hur ska man veta vad man vill göra om 10 år ?

tjeena, tjeeena. Ganska skön men tråkig dag idag. Jag har pluggat spanska hela dagen för vi har elevens val.  var med clara, Emilia och vickan hela eftremiddagen och kvällen, riktigt härligt :)
 Vi har försökt börja planera vårt höstlov, hahah  men det går inte så bra. Vad faan ska man göra på dagarna när det är så här kallt och äckligt ute, några förslag ? :)

Vi pratade lite gymnasieval och sådär också och gud vad jag är förvirrad just nu. Det finns ju så himla mycket att välja på. Man blir ju lite sugen på att ta en lite annorlunda och rolig linje men sen så tänker man på framtiden och ifall man ångrar sig och så. Ja det är verkligen så himla mycket att tänka på.
Det finns ju typ 100 olika skolor och ännu fler linjer.
Ja det är skönt att vi inte behöver bestämma oss riktigt än iallafall :)


heheh enda bilden jag hittade :P

E-

Hejsvejs! Har lyckats ladda upp massa bilder från mobilen, så jag tänkte passa på att lägga in många av bilderna på bloggen. Vissa bilder kan vara ett helt år tillbaka nästan.


Första riktiga tjejkvällen vi hade. Mysigt var det!




Utanför mig.


I skolan


Heeelg!



Jag halvsov på lektionen, oops!



Orsa


Orsa


Orsa


Orsa



Kungsberget


Kungsberget


 Haha snyggt Viktoria ;)

Schtekiga Hedda ;)


Vasaparken

Mysig dag på båten med massa

Amelia och två killar?

Italien med familjen


Frankrike med tjejerna!


Frankrike med tjejerna!


Oj det har tagit nästan en timme för mig at ladda in alla bilder. Men nu ska jag gå och lägga mig, är super trött!
God natt och sov gott


Hedda- jobbiga söndag

Nu har jag precis kommit hem från ekerö och ska börja plugga, Jag hatar verkligen söndagar för de är bara plugg som gäller :(
Jag ´skulle hatränat med Rebecca idag och det skulle verkligen ha varit hur skönt som helst men nu måste jag ringa henne och avboka pga att jävla fysikprov, seriöst så förstör skolan mitt liv.
Fick ett mess från Tinna om vi skulle ta en fika och fyfan vad sugen jag blev på att bara skita i allt jävla plugg men icke sa icke ska jag gå på östra så är det bara att stanna hemma hela söndagen.

Men lite tur har man ju ändå, för Gossip girl börjar ikväll :) Så det gör min söndag lite bättre. men nu ska jag ringa Rebecca och säga att jag måste plugga :(
Hoppas ni har en bättre söndag :)

Pusss


Emilia- Söndag

Ja då var det Söndag igen, Hedda och Viktoria drog precis och jag ska väl sätta igång och plugga snart. Vi har fysikprov imorgon och på tosdag har vi SO prov -.- Och jag kan ingenting.
Jag har en sån ångest hela tiden, jag räknar ner dagarna tills jag ska få tandställning, 11 dagar kvar!! Jag vill bara att dagarna ska gå så långsamt som möjligt. Nästa helg är min sista tandställnings fria helg inom ett år! OMG, nu får jag ännu mer panik!




En härlig sommarbild från Frankrike, jag och Rebecca badar med kläderna på.


Emilia- Myskväll

Hej på er :)
Jag är på Ekerö just nu och väntar på att Hedda och Viktoria ska komma hit, vi ska ha myskväll framför tvn med godis och chips. Dom har hyrt någon film också, sen är det väl blogawards ikväll? Aja jag ska gå ner och laga lite mat, pasta med någon sorts grekisk röra. Har fastnat för en bok som Jennie hade lånat på biblan , den heter " Mardrömmen har bara börjat" och så här står det på baksidan av boken, 

Amanda Jakobsson är 29 år gammal när hon och en kompis blir överfallna. Tack vare polisen Peter Aronsson klarar de sig undan med livet i behåll men när Amandas lägenhet sedan blir vandaliserad och fotografier tagna på henne i smyg börjar dyka upp inser hon att något är fruktansvärt fel. Amanda flyttar tillfälligt in till Peter som hon vid det här laget har ett förhållande med men när hon bestämmer sig för att flytta hem igen bli hon kidnappad och nu är det upp till Peter att lista ut vem som har henne innan det är försent.

Boken är spännande hela tiden och det händer hela tiden saker, så det går inte att släppa boken i en sekund. Jag har läst mer än halva boken på 2 timmar och jag som verkligen aldrig läser böcker tycker att den här är sjukt bra. Det är också lättläst och inte så tjock. Vilket jag gillar väldigt mycket.

Ha en bra kväll allihopa!

Hedda- Äntligen fredag

tjena, nu är det fredag igen och jävlar vad fort veckan har gått. Dagen har varit ganska bra och skolan känns ju så mycket lättare när man vet att man har en helg framför sig. Efter skolan så åkte jag , clara och rebecca och fixade lite grejer. Och just det, när jag var på väg, hade tur så jag fick skjuts hem av benjamin. Men när vi åkte förbi klastorpskolan så v ar det poliser och grejer där hahah för att en bil hade kört rakt in i skolan :P
hahha det är verkligen klantigt.
Men nu ska jag snart käka och sen ska jag träffa tjejerna, det är inte riktigt bestämt vad som händer ikväll men förhoppningsvis fest :)

Ha en bra kväll, pusss


Emilia- släkten

Hola!
Idag är det torsdag, veckorna rullar ju på som bara den.
Min mormor, morfar, min moster och hennes kille är i Stockholm och bor hos oss, de bor annars i Lidköping. Så här hemma är det fullt hus. Idag hade vi engelska prov och jag tror att det gick bra faktist.
Jag ska ringa Amelia och se om hon vill gå ut och träffa mig en liten stund. Förresten så har statistiken börjat höjas här i bloggen, vet igentligen inte varför? Både jag och Hedda tycker att våran blogg är väldigt tråkig , haha! Men fortsätt läsa, vi skriver ju ändå lite inlägg då och då.

Hedda- NERVÖS

Tjeena, jag har varit hemma och typ halvsovit hela eftermiddagen och pluggat en del engelska eftersom jag har prov imorgon. Men nu sitter jag i soffan och väntar på att pappa ska komma hem efter mötet med rektorn och fältarna. Jag blir bara mer och mer nervös hela tiden för dem har haft möte i 3 timmar nu :/
+ att jag är jättehungrig för jag har inte orkat laga middag och Gustav sover bara så jag får hoppas på att pappa har med sig mat hem.
 Bye bye

Emilia- VETLANDA

Ja i helgen åkte jag, Hedda och Clara till Vetlanda och överraskade Michaela. Det var super mysigt där och hon blev jätte glad att vi kom och överraskade henne.
Kan berätta mer detaljerat om den helgen i ett senare inlägg.

Mitt humör har varit väldigt upp och ner idag. Och det där mötet som vi skulle ha på Onsdag får inte ens vi vara med på längre! Fyfan vad sur jag blev när jag fick veta det. Så fältarna och rektorn ska sitta och snacka om bloggen som dom inte ens har läst !? FYFAN VAD SUR JAG ÄR!
Men dem ska väl antagligen diskutera om polisanmälan. Vi fick veta av någon av våra föräldrar att en fältare hade sagt att det här kanske ska gå upp till rätten. HELT SERIÖST, HAHAHAH ! Kan inte sluta garva åt det. Snart sitter vi väl i ungdomsfängelse också. Kan tänka mig hur det skulle vara om någon som har mördat någon frågar oss " vad har ni gjort för att få hamna i ungdomsfängelse? "
" jo vi har skrivit en skvallerblogg"
haha hur kul låter inte det. Okej det här var lite överdrift, men det är precis vad fältarna och rektorn gör, de överdriver som fan!  

Nu ska jag lugna nerverna och titta på hollywood fruar!


Hedda- tralala

Nu sitter jag hemma och har precis ätit middag. Vi har haft en jätteskön helg i vetlanda hos michaela och det var verkligen skönt att få komma ifrån allting. Men nu är det back to reality. Det här med bloggen blir ju mer dramatiskt än man någonsin kunde tro men jaja det  löser sig nog. Men tro mig, det blir mer konsekvenser än ni har nån aning om. Och jag har nog aldrig varit så irriterad som jag är just nu.

Nu ska jag plugga svenska , ha det bra.

Hedda- tralala

Nu sitter jag hemma och har precis ätit middag. Vi har haft en jätteskön helg i vetlanda hos michaela och det var verkligen skönt att få komma ifrån allting. Men nu är det back to reality. Det här med bloggen blir ju mer dramatiskt än man någonsin kunde tro men jaja det  löser sig nog. Men tro mig, det blir mer konsekvenser än ni har nån aning om. Och jag har nog aldrig varit så irriterad som jag är just nu.

Nu ska jag plugga svenska , ha det bra.

Hedda- vilken förjävlig dag men förlåt

ja nu är det väl bara att fortsätta erkänna då. Jag, Emilia, Rebecca, Clara och Viktoria gjorde soundsgossip.blogg.se
Men det vet ni nog alla redan.
Vi gjorde den för ca ett halv år sedan och hade inte en enda besökare och brydde oss därför inte eftersom ingen blev sårad. Nu för exakt en vecka sen kom namnet iallafall ut och helt plötsligt visste alla om den. På lördagen var det någon som hackade sig in och det är därför vi fortfarande inte kan gå in och stänga av den för nån har bytt lösen.
Så vi hörde i skolan att det tydligen har stått ännu värre saker än det vi skrivit. Men idag erkände vi iallafall för det kändes bäst  eftersom det annars var en stor chans att nån annan skulle få hela skulden. Så vi har pratat med rektorn, morgan(fältare) och gått runt i alla klasser  och berättat att det var vi som gjorde den och så har vi även bett om ursäkt personligen till nästan alla som var med i den.
Men det kommer bli rejält med konsekvenser kan jag säga menmen sånt är livet.
Så förlåt och det varvverkligen aldrig meningen att såra någon, alla vi pratade med var bara väldigt sugna på en skvallerblogg och tillslut startade vi en.

Nu ska jag ha matte, pussss på er

Emilia- Happy happy!

Hejhej, jag är så himmla glad just nu. Idag var det Orientering, jag och Hedda små sprang lite då och då. Sen åkte och käkade mat och sen så fikade vi. Gick och hämtade min lillasyster påvägen hem och har typ däckat i soffan, men nu fick jag värsta kicken vill bara ut och springa typ. haha! Men jag har ju mina anledningar till att vara så glad ;)
Shit fredrik visade nyss mig världens största padda som satt utanför våran balkongdörr :S den var ca 1 dm lång ! Scarry..


Världens sötaste!

Hedda-

Tja, nu kom jag precis hem, jag var och åt middag med mamma på östermalmshallen, myysigt. Sen köpte jag en tröja på vägen hem men jag får se om jag vill ha den eller inte.
 
Som Emilia skrev så tror många att det är vi som gjort skvallerbloggen. Jag bryr mig faktiskt inte om vad alla tror så länge mina nära kompisar tror på mig. Det sårade mig extremt mycket idag när en av mina närmsta kompisar idag kom och frågade om det var jag som skrivit massa skit om henne på skvallerbloggen.  Jag vet inte vad som går runt i skolan, men som jag sa, det enda jag bryr mig om är att mina nära kompisar litar på mig. Resten skiter jag rent ut sagt i.

Men nu ska jag se på sista avsnittet av svenska hollywood fruar och det tycker jag att ni också ska göra, ha en bra kväll, pusss på er.

Emilia-

Hejhej :)
Idag är det måndag och dagens samtalsämne i skolan har varit vem som har skrivit skvaller bloggen. Dom som tror att det är jag och Hedda som har skrivit den så har ni helt fel ! SERIÖST! Tror ni människor att vi skulle skriva så illa om Clara och Tinna + att vi var på karlaplan på krök när inläggen skrevs i Fredags. Snälla lägg bara ner.. Tack!

På Fredag händer det lite roliga grejer som jag och 2 till har planerat, kan inte skriva det i bloggen, det får ni veta efter helgen. Men det ska bli jätte kul iallafall, LÄNGTAR!

Väntar på att svenska hollywoodfruar ska börja, och idag är det sista avsnitten "/ Jag som gillar att se på när Anna Anka säger så korkade saker. Hon måste ha brist på hjärnceller!
Imorgon är det också premiär på den nya säsongen av DH. Puss

Emilia-

Hej hej, då var det Söndag igen. Så imorgon är det skola. Den här helgen har varit väldigt lugn och det har varit jätte skönt. Har Verkligen behövt det.
Idag har jag legat och tittat på film hela dagen medans det har regnat ute , det är det bästa som finns, att krypa ner i soffan eller sängen med ett varmt täcke och en bra film, medans det regnar och blåser ute. Sen har jag också ätit kanellbullar, eftersom att det är bullarnas(eller vad det kallas) dag idag.

hmm, vad är veckans planer då?
Måndag- Skola, sen beställa en sak på kvällen.
Tisdag- Skola och barnvakt
Onsdag- Orientering i skolan, hem till pappa
Torsdag-Skola
Fredag- skola, sen är det HELG ! :)

Ja det var inte mycket planerat än, men jag tar dag för dag. Men som jag och Hedda satt och diskuterade i fredags på en lektion, för att man ska kunna ta en dag i taget så måste vi tänka framåt.


Ni som har missat Erik i Idol kommer ångra det när ni ser det här klippet. Man ryser i hela kroppen!

Ska se på Ensam mamma söker. Hörs imorgon !

Hedda- gossip girl

Tja, jag och vickan sov hos min mamma igår för hon är bortrest , så vi låg i soffan och såg på gg hela kvällen och hela dagen idag så snart har jag sett klart Hela boxen jag köpte i fredags. Men jag har en skiva kvar. Men nu ska jag dra in till stan och lämna tillbaks en tröja och sen ringer jag nog vickan och kollar om hon vill tä en fika med mig , ha det bra, pussp

Emilia och Hedda

Hejhej :)
Nu har vi precis vaknat . Igår var vi och åt på mamas and tapas sen drog vi och träffade viktoria, Clara och rebecca på Karlaplan. Där drog vi senare hem till en tjejkompis som Viktoria känner. Och där spenderade vi våran kväll. Sen kom vi hem till viktoria runt 1 och satte på en film som alla somnade till.


FÖRRESTEN! Nu har en skvallerblogg kommit om Rålis , ganska kul men lite patetisk!

Här är den:
http://soundsgossip.blogg.se/

Men nu ska vi laga lite pannkakor till frukost. Hörs ikväll !

Hedda- är med E

tjeee !
Sitter här med Emilia i sängen , vi kom precis hem . Men Emilia ska snart dra så då sa jag väl mest bara ta det lugnt .
Juste jag är Gravid , bara så ni vet . Skriver mer om det senare, måste smälta det själv först.







RSS 2.0